Preskočiť na obsah

Predvianočná kapustnica 2005

  • by

Poslednou akciou spolku Istropolitan v roku 2005 bola tradičná predvianočná kapustnica. Tentoraz padla na deň príznačný – slnovrat. Svetlo začína konečne porážať tmu. Blížiace sa Vianoce, dobrí priatelia, voňajúca kapustnica a vetvičky jedle a imela vytvorili príjemný večer na Svoradove.

 

Kde sa podáva jedlo, nemôže chýbať Rastykova rodina, pravidlo sa potvrdilo, deťom chutilo. Spokojný Hannes si dal dupľu, „stratená“ líška doktor Martin tiež. Lukáš liečiaci v Nemecku povedal, že Schrederov biznis s Putinom je vnímaný ako veľký škandál. Goméz s frajerkou za večer stihli dve kapustnicové akcie. Vzor (jak furt) prišiel posledný, z Bruselu ďaleko, ale bol čarovný. A tak ďalej. Dobre bolo. Vianočný čas človeka poľudšťuje. Takže: šťastné a veselé, priatelia!

Recept:

Nakrájame pol kila slaniny, rozpražíme, pridáme 4 veľké cibule (porezané na kocky pochopiteľne). Do toho kmín, veľa, a sladkú červenú papriku, tiež veľa. Keď je cibuľa OK, dáme 5 kg kapusty, predtým nakrájanej. Šupneme 6 klobás, viacero druhov. Trošku habanera, neprehnať! Huby: sušené dubáky, masliaky, podpňovky a judášove uši. Varíme, kým Konrád nedonesie taniere, teda asi 4 hodiny. Na záver vylepšíme sladkou smotanou, v umelohmotnom tanieri si podľa chuti kto chce pridá aj smotanu kyslú. Zajedáme s čerstvým chlebom.

Fotogalériu si môžete pozrieť kliknutím na tento link 

Plepo

(Visited 28 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *