Preskočiť na obsah

Diskusia s komentátorom a manažérom Alfonzom Juckom

  • by

Alfonz Juck je uznávaný športový komentátor a manažér v oblasti atletiky. Mali sme možnosť sa s ním porozprávať a teda dozvedieť sa niečo viac o práci športového manažéra, komentátora ako aj o atletike na Slovensku a v zahraničí. Atletike sa venuje už od detských čias, keď sa zaujímal o rôzne čísla a štatistiky, ktoré sú pre jeho prácu určite nevyhnutnosťou. Netušil síce prečo ho atletika tak zaujala, ale naozaj sa jej venuje už tak dlho a dokonca bol v dorasteneckej kategórii majster Slovenska v behu na 400 m cez prekážky.

Uvedomuje si, že na Slovensku sú to športy futbal a hokej, ktoré sú najviac preferované, ale zároveň nám pripomenul, že na Slovensku v Bratislave bola ešte prednedávnom tradícia aj v tomto športe. Tá však v 90-tych rokoch minulého storočia upadla. Je tu snaha

túto tradíciu znova oživiť a to na atletických štadiónoch v Dubnici nad Váhom a Banskej Bystrici. Iná situácia je v českej Ostrave, kde tamojšia Zlatá tretra má veľkú prestíž v súčasnosti a to s veľkým prispením práve nášho uplynulého hosťa pána Jucka. Jeho zásluhou sa tam predstavil taký súčasný fenomén akým je najrýchlejší šprintér všetkých čias Usain Bolt. Pán Juck pripomenul, že v diamantovej lige z 12 podujatí sú možno tri alebo štyri na ktorých Bolt nikdy neštartoval, ale na Zlatej tretre v Ostrave sa zúčastnil už šesťkrát!

Alfonz Juck ako manažér manažoval viacero osobností svetovej atletiky. Tí najznámejší sú určite Ján Železný a Roman Šebrle. Práca manažéra spočíva v zabezpečovaní podmienok pre športovcov, medzi ktoré patria samotné preteky ale aj veci s tým spojené ako napríklad ubytovanie. Pán Juck, priamy účastník piatich olympijských hier v pozícii komentátora, nám aj porozprával o vynikajúcej atmosfére aká tam prevláda, ale aj o ťažkých podmienkach, ktoré komentátori popri tom musia znášať. Avšak tvrdí, že tie pozitívne zážitky z olympijských hier jednoznačne prevažujú.

Práca športového manažéra a komentátora vyžaduje veľa času a cestovania. Pýtali sme sa ako to všetko zvláda, keď spolu s manželkou vychovávajú osem detí. A práve v tejto oblasti mu je jeho manželka veľkou oporou. Ďakujeme pánovi Juckovi, že prijal naše pozvanie a pozdravujeme jeho statočnú manželku.

Legio

(Visited 123 times, 2 visits today)

1 názor na “Diskusia s komentátorom a manažérom Alfonzom Juckom”

  1. Zaujímavý večer so sympatickým človekom. Potešilo, že je ochotný podporiť Alianciu za rodinu a referendum o ochrane rodiny.

Komentáre sú uzavreté.