Preskočiť na obsah

Pomocný biskup Mons. Jozef Haľko prijal biskupskú vysviacku

  • by

Prvý pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Mons. Jozef Haľko prijal v sobotu 17. marca biskupskú vysviacku počas slávnostnej svätej omše v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Hlavným celebrantom slávnosti, slávnostným kazateľom a hlavným svätiteľom bol bratislavský arcibiskup a metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. Spolukonsekrátormi boli kardinál Jozef Tomko a apoštolský nuncius na Slovensku arcibiskup Mario Giordana. Za svoje biskupské heslo Mons. Jozef Haľko zvolil slovo Resurrexit, čiže Vstal zmŕtvych.

Nový pomocný biskup k tomu dodal, že Ježišovo zmŕtvychvstanie je osou dejín ľudskej civilizácie. Rozhodnutie Svätého Otca vymenovať ho za prvého pomocného biskupa Bratislavskej arcidiecézy prijal s pokorou a pocitom veľkej zodpovednosti. Za základný cieľ svojej biskupskej služby nový pomocný biskup považuje to, aby čo najviac ľudí prijalo Ježiša Krista za svojho osobného Spasiteľa a Vykupiteľa. Mons. Haľko považuje za veľmi dôležitú starostlivosť a podporu rodín a modlitby za ne, pretože sú to práve rodičia, ktorí odovzdávajú deťom a mládeži živú vieru v Ježiša Krista. Najzraniteľnejší v spoločnosti sú mladí ľudia, ktorí najmä v čase dospievania sú pod sústavným tlakom. Preto potrebujú porozumenie a pomoc vo svojom hľadaní. 

Na tejto slávnosti bol Slovenský katolícky akademický spolok Istropolitan zastúpený filisterseniorom Siegfriedom a seniorom Nikeforom. Dúfame, že nového bratislavského pomocného biskupa Mons. Jozefa Haľka čoskoro privítame na našej spolkovej pôde. 

Otcovi biskupovi pri jeho novom poslaní prajeme veľa Božích milostí, požehnania a zdravia a k jeho púti sa pripájame modlitbami! 

Nikefor X

Viac o vysviacke, fotogaléria a rozhovor sú tu.

O symbolike jednotlivých prvkov erbu nového biskupa tu.

  

(Visited 237 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *