Preskočiť na obsah

Označili sme miesto leteckého nešťastia na Sakrakopci

Po minuloročnom postavení kríža sme tento rok miesto najväčšej leteckej katastrofy v Strednej Európe označili značkami z Vajnorskej doliny a Bieleho kríža. Sakrakopec sa takto pomaly ale isto aj našou zásluhou dostáva do povedomia širokej verejnosti. 82 ľudí, ktorí tu v r. 1966 zahynuli, si zaslúži pripomenutie si pominuteľnosti pozemského života.

Celá sobota sa vydarila. Počasie parádne, účasť skvostná (aj zásluhou našich bulharských priateľov), guláš prudko jedlý (diky Wendy!), vínko lahodné, spomienka na zosnulých dôstojná a umocnená popovým kadidlom, parádne turistické tabuľky (diky Ľudo!) nainštalované (diky Jano a i.!) a myslím, že všetci spokojní (diky všetci!).

Budúci rok, po dohode s Mestskými lesmi Sv. Jur, by sme mohli miesto okolo kríža trochu scivilizovať po ničivej minuloročnej víchrici.

PS.

Keďže nič neni zadara (a hlavne nie zábavka), aj táto akcia čosi stála (tabuľky napr. 168 €). Uhradili sme to z nášho spolkového účtu. Tak ak máš potrebu silou mocou prispieť, nebudeme Ti brániť. Číslo účtu je toto: 4000773300/3100.

PSII.

Zakúpili sme nový 20 l kotlík, ktorý sa osvedčil. Kto by si ho chcel na nejakú akciu požičať, je u mňa. Vmestí sa do neho 4 kg cibule, 3 kg hovädziny, 4 kg bravčoviny, cca 3 kg paprík a paradajok a cca 3 kg zemiakov. A variť pomaličky, aby nepriháralo, aspoň 4 hodiny, lepšie päť.

Plepo

Fotogaléria z akcie (PK)

(Visited 547 times, 2 visits today)

1 názor na “Označili sme miesto leteckého nešťastia na Sakrakopci”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *