Preskočiť na obsah

Pár slov na obhajobu pápeža Benedikta

Sústredený útok médií na hlavu Cirkvi nadobúda na intenzite, ktorej vrcholom je nápad militantných ateistov Dawkinsa a Hitchensa zatknúť pápeža pri návšteve Británie. Pápežovi sa vyčíta, že vedel o deviantných praktikách niektorých kňazov a namiesto vyšetrenia prípadov pred svetským súdom vec ututlal. No vec sa má presne opačne. Je a dlhodobo to bol práve Ratzinger, kto túto tému nielen v rámci Cirkvi, ale aj voči sekulárnemu svetu menoval pravými menami a vyvodzoval zodpovednosť. No dnes aj mnohí katolíci majú pod tlakom médií pochybnosti. Preto je každý hlas na obranu pápeža vzácny. Obsiahlejšie sa mu venuje matematik SK pôvodu George Virsik vo svojom poslednom vydaní Kolínskych listov. Stoja za prečítanie.

Deviantné správanie kohokoľvek, špeciálne zasvätených osôb, je treba trestať. Virsik však poukazuje na zaujímavú skutočnosť, že proti Benediktovi napr. hlasno kričia nemeckí „zelení“, ktorí vehementne propagujú nielen absolútnu spoločenskú akceptovanosť homosexuality, ale aj pedofílie! Ale od tejto ľavicovej obskúrnej partičky, ktorá sa v minulosti neštítila byť uplácaná KGB, sa iné nedá čakať.

Zaujímavé sú vyjadrenia podpory Benediktovi od vplyvných židovských osobností. Samotný text George Virsika s množstvom odkazov je v slovenčine veľmi potrebné nóvum, nakoľko naše katolícke médiá vec síce komentujú, no do takej hĺbky, ako ide Virsik, sa nedostali.

Celý text Kolínskych listov G. Virsika týkajúci sa Benedikta XVI. a sexuálnych deviantov v Cirkvi je tu: Kolinske listy 32

Ostatné čísla Kolínskych listov, v ktorých sa rozoberajú mnohé súčasné otázky okolo Cirkvi, teológie či pápežov, sú tu: http://gvirsik.de/

Plepo

(Visited 240 times, 2 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *