Preskočiť na obsah

Pečenie jahňaťa

  • by
Tak ako minulý rok sme sa aj tentoraz zakončovali program letného semestra Istropolitanu pri horárni v Rusovciach. Znova sme sa stretli s príjemným bačom Kalmanom a jeho ženou pri pečení mladého barana. 
 

Pre zmenu sme si vyhliadli „rohatca“. Spolu s bačom Kalom sme ho okolo obeda pripravili o život. Vôbec neprotestoval, platilo biblické, že baránok vedený na zabitie onemie. Poriadne sme ho prešpikovali slaninou a cesnakom. Hoci ešte doobeda mierne popŕchalo, podarilo sa nám pripraviť poriadnu pahrebu. Piecť sme začali okolo štvrtej poobede, keď sa pomaly začali trúsiť spolkoví bratia. Rasty prišiel aj s celou rodinkou. Čas prípravy sme si čas krátili veselými debatami a futbalom, na ktorý takmer doplatila naša lopta, ktorá si chvíľu pobudla v ohni. Prvé „koštovky“ z predných nôh a krku okolo šiestej nás pomaly navnadili na hlavný chod, ktorý prišiel okolo deviatej večer. Na rozdiel od minulého roku sme barana dokázali zjesť celého. Keď sa zotmelo, niektorí z nás neodolali a pripravili nezabudnuteľnú pyrošou. „Pľuvanie“ ohňa malo svoje čaro, aj keď na druhí deň mali viacerí ošmahnuté brady a mihalnice. Aj naše spevácke kreácie stáli zato. Dúfam, že sa z pečenia v Rusovciach stane natrvalo posledná akcia končiaceho školského roka a účasť bude každoročne narastať. Treba povedať, že v pečení začíname byť profíci.

Plepo

(Visited 118 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *