Preskočiť na obsah

Istropolitan oslávil 10. výročie svojej existencie

  • by
 
V piatok 24. októbra 2003 oslávil náš spolok ISTROPOLITAN svoje desiate narodeniny. Pri tejto príležitosti d.p. Ján Smolka celebroval slávnostnú sv. omšu v kaplnke Sv. Ladislava v Primaciálnom paláci a v hradnej vinárni sa uskutočnil slávnostný kommers.
Na oslave sa zúčastnili viacerí predstavitelia slovenského a rakúskeho politického a spoločenského života, ktorých slávnostne privítal senior spolku Goméz. Vo svojom príhovore zosumarizoval uplynulých 10 rokov. Ako povedal, štyri princípy, na ktorých je existencia ISTROPOLITANu postavená, majú svoj časom overený zmysel a aj do budúcnosti sa ich chceme držať. Menovite poďakoval dvom ľuďom, ktorí sa významne zaslúžili o to, že náš spolok je stále pri živote: bratom Rastymu a Romulusovi. Po výbornej večeri sme odovzdali buršiacke pásky a dekle trom novým buršom a jednu lišiacku pásku nádejnému členovi. Kommers sa ukončil slovenskou hymnou, po ktorej sme v inofíciu pokračovali v družných debatách s našimi priateľmi zo spolkov Nordmark, Bajuvaria a Frankonia. Časť bratov si okolo polnoci prezrela aj budúce priestory našej „búdy“ na bývalom katolíckom internáte Svoradov.  

Myslím si, že vstup do druhej desaťročnice našej existencie sa nadmieru vydaril. Dúfajme, že nám entuziazmus vydrží a zažijeme spolu ešte veľa príjemných chvíľ. Nech nám v tom Pán Boh pomáha! 

Plepo, ML

(Visited 14 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *