Preskočiť na obsah

Žiadajme premiéra, aby odstránil „nabitú zbraň“ proti nám a Ústave!

  • by

Milí priatelia,

zažili sme úspech, ale musíme pokračovať! Predseda vlády Robert Fico dnes (22.02.2018) vyhlásil, že Istanbulský dohovor odporuje našej Ústave. Pripomenul, že SMER si váži cyrilo-metodskú tradíciu v Ústave SR. Bol to SMER, ktorý prijal novelu Ústavy o manželstve muža a ženy. Oceňujeme jeho jasný postoj. Rovnako ako postoj predsedu poslaneckého klubu Slovenskej národnej strany Tibora Bernaťáka, ktorý dnes žiadal späťvzatie podpisu pod Istanbulským dohovorom.

Logickým dôsledkom podľa Aliancie za rodinu musí byť stiahnutie podpisu pod Istanbulským dohovorom. Kým ostane dohovor podpísaný stále predstavuje nabitú zbraň pri hlave, ktorá čaká iba na zmenu vlády. Slovenská vláda nesmie konať v rozpore s dohovorom, a to nie možné realizovať, keďže dohovor je proti našej Ústave a Ústavu musíme vykonávať.

Súhlasíme plne s tým, aby sme týraným zabezpečili ešte vyššiu ochranu, aj keď vidíme skôr deficit v praktickej oblasti ako v legislatíve. Môžeme pomáhať týraným bez toho, aby sme museli míňať peniaze na kampane a propagandu, ako to od štátu vyžaduje Istanbulský dohovor a ušetrené peniaze môžeme použiť na krízové centrá.

Očakávame, že pán premiér a jeho koaliční partneri pán predseda Béla Bugár a pán predseda Andrej Danko sa zhodnú na tom, že je potrebné vziať podpis späť pod dohovorom a odstrániť túto nabitú zbraň proti našej Ústave. Žena predsa nie je ten, kto sa tak cíti, ale tá, ktorá sa taká narodí. Rod je spojený s pohlavím.

Istanbulský dohovor pod zásterkou pomoci týraným ženám zaväzuje štát, aby robil sociálne inžinierstvo, vstupoval do rodín a menil úlohy mužov a žien. Nielen tých, ktoré sú založené na podriadenosti žien, ale aj tých, ktoré sú zvyčajnými úlohami. (čl. 12, bod 1 ID) Nepotrebujeme, aby deti na školách niekto učil tzv. „nestereotypným rolám mužov a žien“. Vyzývame vládu Slovenskej republiky, aby vzala podpis pod Istanbulským dohovorom späť.

Píšte pánovi predsedovi vlády, píšte pánovi Bélovi Bugárovi a proste ich, aby vzali späť podpis pod Istanbulským dohovorom!

S úctou

Anton Chromík

Aliancia za rodinu

(Visited 1 times, 1 visits today)