Preskočiť na obsah

Diskusia s poslancom Drobom o politike a vodke

  • by

Poslanec NR SR zvolený za SaS, momentálne člen NOVA Juraj Droba je úspešný muž. Okrem Slovenska študoval v Belgicku a USA. Pracoval ako sprievodca, tlmočník, v PR agentúre či u telekomunikačného operátora. Spolu s Richardom Sulíkom spoluzakladal stanu SaS na kandidátke ktorej sa stal 2 x poslancom parlamentu. V r. 2013 však s Kollárom a ďalšími prešiel k Lipšicovi. Za jeho stranu kandiduje do europarlamentu. Okrem politiky nám priblížil ďalšiu svoju aktivitu – je spolumajiteľom luxusnej slovenskej vodky Double cross, ktorá slávi úspech predovšetkým v USA.

So Sulíkom sa Droba spoznal v r. 1990, keď ho na jednej s prvých ciest za hranice budúci predseda parlamentu zviezol ako stopára. „Ak by Dzurinda vzal Sulíka do SDKÚ a ponúkol mu miesto podpredsedu, SaS by nevznikla„, vraví Droba. Namiesto toho Sulíka Dzurinda „ponížil„. 12 % vo voľbách 2010 pre SaS nečakali ani najväčší optimisti. Po volebnom úspechu strana vhupla rovno do vládnej koalície. Pritom sa nevyvarovala viacerých začiatočníckych chýb. Nakoniec vláda padla. Väčšina médií za to viní SaS, konšpirátori hľadajú zákulisné ťahy Dzurindu a Mikloša. „Ja si to nemyslím, mne sa zdá, že Radičová to vzdala sama„, tvrdí poslanec. SaS v predčasných voľbách 2012 stratila. S percentami vymizla aj nováčikovská eufória. SaS sa rozpadla, skupina okolo Jozefa Kollára sa spojila s odídencom z KDH Lipšicom. Na otázku, ako sa dá pozliepať niečo zmysluplné z konzervatívcov a liberálov, Droba odpovedá, že „okrem niekoľkých morálnoetických otázok sa vo viac než 90 % zhodneme„. Testom tohto projektu po neveľmi úspešných župných voľbách budú eurovoľby 2014. Za NOVAu okrem Drobu kandidujú Kollár, Žitňanská, Barto, Dostál a aj neúnavný František Mikloško. „Musíme získať aspoň jeden mandát„. Uvidíme. Strana, ktorej jedna časť pochoduje s farebnými vlajkami a druhá za život môže kdekomu pripadať dosť bizarne.

Samostatnou kapitolou debaty bol príbeh vodky Double cross, momentálne „najluxusnejšieho slovenského produktu, keď nerátame v BA vyrábaný nemecký VW Touareg„. Vodka sa na 7 x páli v Starej Ľubovni. Šmrnc jej okrem skvelej chuti dodáva atraktívny obal, ktorý ju odlišuje od konkurencie. Postupne dobíja hlavne americký trh. Ročne sa jej predajú státisíce fliaš.

Plepo

(Visited 84 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *