Preskočiť na obsah

20. výročie založenia Istropolitanu v Čičmanoch

Na Slovensku nemáme príliš veľa spolkov či organizácií, ktoré sa dožijú 20. výročia založenia. Mnoho zaujímavých iniciatív po počiatočnom nadšení postupne zaniká na nezáujem či nedostatok invencie. Spolku Istropolitan sa to vďaka Bohu nestalo. Asi hlavne preto, že štyri piliere, na ktorých bol v roku 1993 náš spolok postavený – religio, patria, scientia a amicitia – sú nadčasové a stále dokážu osloviť. Počas príjemného víkendu okolo letného slnovratu sme si dvadsať rokov Istropolitanu spolu s rodinami pripomenuli v Dome sv. Bystríka v Čičmanoch.

Dvadsať rokov je pomerne dlhý čas, takže je  na čo spomínať. Ale je to aj záväzok pokračovať ďalej. Okrem príjemných starostí s organizovaním zaujímavých akcií musíme urýchlene vyriešiť problém našej knižnice, ktorá je dlhodobo u bývalého seniora Goméza. S tým je spojený problém vlastných priestorov, s čím sa Istropolitan borí už 20. rokov. Ale problémy sú na to, aby sa riešili, takže máme nádej, že v najbližších rokoch sa aj napríklad so Svoradovom pohneme ďalej. Pri pohľade na vzácnych ľudí, ktorí sa v Čičmanoch stretli, neostáva nič iné, len byť optimistom. 

Vďaka Vám priatelia! Nielen tým ktorí ste do Čičmian prišli, ale úplne všetkým, s ktorými som mal tú česť sa v Istropolitane za tie roky stretnúť. Bez Vás si svoj život jednoducho neviem predstaviť. 

Plepo

(Visited 97 times, 1 visits today)

1 názor na “20. výročie založenia Istropolitanu v Čičmanoch”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *