Preskočiť na obsah

„Katolícky liberál“ Jozef Kollár na spolku

Vo štvrtok 4.4. sme na pôde spolku privítali Jozefa Kollára, poslanca NR SR za SaS, podpredsedu Výboru NR SR pre financie a rozpočet a neúspešného vyzývateľa Richarda Sulíka v boji o post predsedu SaS. V úvode Kollár, ako každý správny Slovák skonštatoval, že nie je praktizujúci katolík, ale „má všetky sviatosti“. Jozef Kollár prišiel do politiky z bankového sektora, kedysi stál pri zrode Národnej banky Slovenska, neskôr pôsobil ako predseda Predstavenstva Ľudovej banky.

Kollár vidí slovenskú pravicu v dezolátnom stave, voliči k nej stratili dôveru po páde Radičovej vlády, za ktorým sú jednak vtedajšie politické hry, lebo „Mikuláš Dzurinda sa potreboval zbaviť Ivety Radičovej i SaS“,  na druhej strane predtým koalícia nevyužila všetky možnosti nájsť kompromis v otázke eurovalu. Pravica sa musí spojiť a dohodnúť do roku 2016, inak nepostaví reálnu alternatívu socialistickému Smeru. Verí, že o chvíľu príde fáza hľadania novej pravice a možno budeme všetci prekvapení, že v roku 2016 už bude v slovenskej pravici udávať tón niekto úplne iný ako súčasní lídri.

Podľa neho si aj predstavitelia ekonomického krídla SMER-u uvedomujú, že slovenská ekonomika sa rúti do priepasti, (napriek tomu zrušili rovnú daň, znížili odvody do II.piliera a urobili zmeny v Zákonníku práce…), ale podľa nich politiku ich strany diktuje ideologické krídlo, čo v neformálnych debatách, „keď zhasli reflektory v štúdiu“ potvrdili.

Za ďalšie obrovské problémy na Slovensku považuje situáciu v justícii a stav vysoké školstva. Tu za 20 rokov od revolúcie neprebehli žiadne zmeny. Slovensko potrebuje reálnu a časovo krátku vymáhateľnosť práva a kvalitných vysokoškolských odborníkov, vzdelaných najmä v technických a  prírodovedných odboroch, lebo len tak nastane zmena v hospodárstve Slovenska, zmena z montážnej dielne na produkciu s vysokou pridanou hodnotou.

V najbližšej dobe sa má Jozef Kollár stretnúť medzi štyrmi očami s Richardom Sulíkom. Jeho politická budúcnosť v SaS bude závisieť od tohto stretnutia.

Kollárovi však určite prajeme „úspešnú politickú budúcnosť“, lebo je to sympatický, pravicový a pracovitý politik. 

Nikefor

(Visited 193 times, 1 visits today)

1 názor na “„Katolícky liberál“ Jozef Kollár na spolku”

  1. Slovne spojenie „spravny Slovak“ v uvode je dufam myslene ironicky 🙂

    Mna na debate zaujali tieto momenty:
    Fico zenie krajinu do coraz vyssieho zadlzenia. Podla ekonoma Kollara je pre SK ekonomiku katastrofa 60% dlh, k comu sa Fico uspesne blizi. Zacal s tym uz za jeho prvej vlady, v case progresu. Dnes to lepsie nebude.

    Svojej dcere, ktora zije s partnerom 5 rokov, by otec Kollar odporucal „registrovane partnerstvo“, ktore by sa podla neho nemalo viazat len na homosexualov. Hm, hm.

    Kollar je (pre mna osobne) ovela zaujimavejsi ako ekonomicky liberal, nez ako politik.
    P

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *