Preskočiť na obsah

Slávnosť 19. výročia založenia Istropolitanu

  • by

V piatok 30. 11. 2012 sme v Spirit of wine na Obchodnej v Bratislave oslávili 19. výročie založenia nášho spolku. Samotnej oslave predchádzala svätá omša v kaplnke Corpus Christi u jezuitov na Panskej. Spolu s nami si založenie Istropolitanu pripomenuli aj naši rakúski priatelia z Viedne a Hohenau.

Slávnostný kommers viedol zakladateľ Istropolitanu Rasty doprevádzaný seniorom Nikeforom a konseniorom Palom. Efektná bola prítomnosť seniora Bajuvarie so svojimi šaržami, ktorý z poverenia seniora Istropolitanu spoluodovzdával našim novým buršom spolkové pásky (zaznela známa replika „…seniorem nomino, nominatum declaro, declaratum proclamo..„). 

Prítomných svojimi príhovormi za rakúskych priateľov pozdravil čestný občan Bratislavy a bývalý rakúsky veľvyslanec na Slovensku Maximilian Pammer v/o Roland, za Bajuvariu brat Herkules a za spolok Nordmark z Hohenau brat Phönix.

Zo slovenskej strany sa zúčastneným prihovoril brat Siegfried. Prejavy, zvlášť zásadná reč brata Rolanda prednesená v slovenčine a nemčine, sa niesli v duchu priateľstva našich spolkov a cez neho v širšom slova zmysle v budovaní spolupráce medzi našimi krajinami, hlavne v blízkom okolí rieky Morava. 

Pomedzi slávnostné príhovory zaznela študentská hymna Gaudeamus igitur, pieseň Burschen heraus a ďalšie. 

Za príjemný večer treba poďakovať všetkým zúčastneným, no za všetkých osobitne Rastymu a Siegfriedovi. 

Plepo

(Visited 108 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *