Preskočiť na obsah

Prežije euro rok 2012? Diskusia s poslancom Ivanom Štefancom

V novom kalendárnom roku sme začali sériu spolkových debát diskusiou s Ivanom Štefancom, predsedom Výboru NR SR pre európske záležitosti. Téma bola nanajvýš aktuálna: Prežije euro 2012?  Ivan Štefanec sa ukázal ako otvorený a príjemný diskutér. Podľa neho je jediným riešením súčasnej krízovej situácie v eurozóne len a len prísne dodržiavanie pravidiel. Keďže posledné rokovania lídrov krajín sa vyvíjajú v tomto duchu, za ktorý sa Slovensko rok a pol zasadzovalo, je optimista pri dosiahnutí podstatného cieľa, ktorým je obnovenie dôvery v spoločnú európsku menu.

Lídri únie podľa Štefanca majú záujem o riešenia. Cieľom najbližších  summitov by mala byť realizácia dohôd z decembrového summitu a podpis medzivládnej dohody o sprísnení rozpočtovej disciplíny. Podľa neho je dobré, že na Slovensku sme popri fiškálnej konsolidácii už presadili ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti, ktorý nás posúva o krok ďalej pred väčšinu krajín Únie. 

V diskusii sme sa nevyhli ani kauze, ktorá hýbe v súčasnosti Slovenskom – Gorile. Ivan Štefanec skonštatoval, že toto je jednoznačne priestor pre orgány činné v trestnom konaní, ktoré  musia bez akýchkoľvek politických zásahov vyšetriť informácie, ktoré sú v spise uvádzané. Vyslovil počudovanie, že sa takáto kauza objavila „na scéne“ tesne pred parlamentnými voľbami.

Nikefor, X

(Visited 108 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *