Preskočiť na obsah

Slotov kat Ivan Harman na debate

  • by

O Žiline sa roky hovorilo ako o „pobreží slotoviny“. Kradoš Slota hlavné mesto severného Slovenska vycical, čo sa dalo. V roku 2006 ho občania chvalabohu dali dole. Pomerne výrazne. Na čele s Ivanom Harmanom, ktorému síce takmer nik neveril (hlavne Slota, ktorý si myslel, že je doživotný gubernátor), no situácia už bola „prezretá“. O tom, ako sa „panovalo“ po SNS a aj o stave krajského mesta, ktoré je nadobro nekultúrnosťou hejslovákov sprznené, povyprával súčasný poslanec NS SR Ivan Harman celkom príťažlivo.

Harman druhý krát komunálne voľby nevyhral, „pravica“ a občiansky sektor, ktorí spoločne Slotu porazili, sa rozkmotrili (podporili nemožného kandidáta KDH, ktorý ako poslanec hlasoval za Slotove excesy, fest trápne!). Po tom, ako sympaticky z parlamentu odišiel Alexander Slafkovský, aby sa venoval Liptovskému Mikulášu (precedens!), sa Harman ako náhradník stal poslancom NR SR. “ Je to jednoduchšia práca, než primátorovanie“, hovorí najčerstvejší, celkom ukecaný poslanec, o.i. vydavateľ pekných kníh (akosi mu ale fajné moravské víno, severoslovákovi, nebere, že „žáha“, asi rezíduum po na severe jedine známej mrzkej „sviečke“ alebo čo). Okrem kadečoho okolo Žiliny sme si vypočuli aj okolnosti okolo budovania novej žilinskej diecézy, kde jedny z hlavných huslí hrá skvelý Lacko Stromček.

Ivan, nech Ti ide karta!

Plepo

PS. Nemôžem si pomôcť, musím tu dať aj euforickú, možno trochu naivnú, ale krásnu Heňovu báseň po Slotovej prehre v r. 2006:

Jano Slota z Lúčky

plače poza bučky.

Z radnice ho vykopli,

zavreli mu kľučky.

Nestráca však ešte

pod nohami pevninu,

stále môže vládnuť

africkému Beninu!

(Visited 205 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *