Preskočiť na obsah

Daniel Lipšic v obývačke u Paťa na Klemensovej

  • by

Asi najzaujímavejšia postava kandidátky KDH Daniel Lipšic (snáď spolu s R. Procházkom a J. Mikloškom) si popri regulérnej kampani vymyslel vlastný doplnok – Lipšic v obývačke. Istropolitan to využil a 1.6.2010 sme pozvali exministra spravodlivosti do krásneho bytu skvelých hostiteľov Pavlínky a Paťa, aby sme si chlapca (36 r.) trochu preklepli. Podľa Lipšicových slov to bola jeho 66. obývačka.

Pozývajú ho vraj predovšetkým nepresvedčení voliči, výrazná menšina sú oddaní kádeháci, ale bol aj u „smerákov“. A že všetky stretnutia sú pozitívne. Takým bolo aj to naše. Rýchlo sme sa dostali k politike. Lipšic tvrdí, že 99 % debát bolo aj o tom, či pôjdu s Ficom. „Naše rozhodnutie z minulého pondelka, že s Ficom určite nie, prišlo v hodine dvanástej“, vraví. Asi má pravdu, len aby to tak ostalo aj po voľbách (Btw, Vzor chce nechať zapísať svoj koaličný tip: SMER, SDKÚ, KDH).

Právnik Lipšic sa samozrejme nevyhol oblasti spravodlivosti. Súčasné menovanie sudcov spôsobuje vytváranie rodinných kást komunistických sudcov, čo potvrdil minule aj Procházka. Lipšic na rozdiel od Prochádzkovho nápadu na vytvorenie „vrchných súdov“ rozmýšľa nahlas takto: „vytipujme zopár krajín s najnižšou korupciou (napr. DK, SE…) a pozvime (a zaplaťme) 200 – 300 ich penzionovaných sudcov na odvolacie konania. Bez toho, aby boli osobne kamarátsky či ináč v súdnych veciach zaangažovaní“. Nie úplne márny nápad.

Horšie to bolo s odpoveďou na priority, ktoré by KDH chcelo riešiť po voľbách v prípadnej (Pán Boh daj) pravicovej koalícii. „Chceme školstvo a ekonomiku“. Dodajme, že len to nie! Fronc bol hotová katastrofa a ten ich ekonomický podpredseda Marcinčin…no radšej pomlčme, ale úúúplne zlé.

Záver: Lipšic je pomerne sympatický, aj v hlave to má, zdá sa, celkom v pohode. Pochudol, čo mu prospelo, vyzerá dobre. Nebojí sa (napr. Harabina a jeho svorky) a vie sa (úprimne?) zasmiať. K moci sa nehrnie za každú cenu (jeho známe „nie“ na Dzurindov nápad z 2006 SDKÚ – KDH – HZDS, pretože „voliči by nám to aj tak spočítali, viď KDÚ – ČSL“. Už toto stačí na zhodnotenie, že je to politik nad SK pomery.

Plepo

(Visited 270 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *