Preskočiť na obsah

Stretnutie s Bélom Bugárom

  • by

21.6.2007 – IRI
Spolok Istropolitan zorganizoval 21. júna 2007 v priestoroch Medzinárodného republikánskeho inštitútu (IRI) v Bratislave stretnutie s Bélom Bugárom. V príjemnej atmosfére sa jeden z najdlhšie slúžiacich politikov rozhovoril predovšetkým o procese spájania strán zastupujúcich maďarskú menšinu do jednej – SMK, o problémoch, ktoré boli (sú) dôsledkom tohto projektu, o tom, prečo táto vec nevyšla SDK a o mnohých ďalších témach, ktoré sa nám podarilo vtesnať do mimoriadne zaujímavých dvoch hodín interesantnej debaty.
 Medzi najpodnetnejšie postrehy Bélu Bugára patrili tie, ktorými hodnotil svojich spolupracovníkov z SMK (predovšetkým Csákyho a Duraya), ale aj premiérov a kolegov z EPP Dzurindu a Orbána. Ľudsky zaujímavé rozprávanie nie pre uši médií potvrdilo, že Bugár sa počas svojej kariéry vypracoval na politika, ktorého ani dlhý čas strávený v jej strede neobral o humor a normálnosť. Po skončení tohto volebného obdobia podľa vlastných slov odchádza. Chce sa venovať rodine a záhrade. „Keď máte marhuľu, do pol roka vidíte ovocie. V politike to tak „roshodne“ nie je“, hovorí Bugár svojou krásnou ľúbozvučnou slovenčinou (o čo je spisovnejšia ako verbálny prejav Slotu!) a zjavne sa na budúcnosť teší. My môžeme už iba skonštatovať, že jeho neprítomnosť nebude na škodu iba pre maďarskú menšinu, ale pre celú slovenskú politiku.

Plepo
 
A Este jedna poznámka:
B. Bugár povedal, že v kuloároch NR SR sa hovorí, že po budúcich voľbách 2010 je pravdepodobné, že do vládnej koalície pôjde „každý s každým“…

(Visited 21 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *