Preskočiť na obsah

Putovanie spolkového archívu

  • by
Minulý týždeň náš spolkový archív po desiatich rokoch úspešne doputoval na miesto, kde prirodzene patrí – do spolkovej búdy na Svoradove.
 

Archív, ktorý obsahuje naše základné dokumenty, zmluvy, občasníky Istropolitan, zápisnice, prezenčky, doručenú a odoslanú poštu a ďalšie písomnosti, počas existencie spolku niekoľkokrát zmenil svoju adresu. Dlhší čas bol u jedného zo zakladateľov Istropolitanu – brata Siegfrieda na Holubyho ulici, ktorý mu dal aj základnú podobu. Neskôr sa premiestnil do Siegfriedovej poslaneckej kancelárie na Staromestskej. Odtiaľ koncom deväťdesiatych rokov putoval do firmy Aurin v Kryme na Šafárikovom námestí, kde v tom čase pracovali bratia Hannes, Siegfried, Arvay, Titus, Feďo a Plepo. Tu ostal až do roku 2001, keď sa kancelária zrušila. Potom sa archív presťahoval do Ústrednej kancelárie Novej Generácie na Medenú, kde sa oňho starali Plepo, Konrád, Nikefor a Ambro. Situácia sa začiatkom tohto roka zmenila a spolu s menovanými z Medenej odišiel aj spolkový archív. Na istý čas sa uskladnil u Nikefora v Petržalke. No minulý týždeň si našiel svoje stabilné miesto v našej búde na internáte Svoradov na Svoradovej ulici, kde, veríme, ostane už natrvalo. Po desiatich rokoch už má na to právo. 

Plepo

PS:

Sp.br. Plepo zabudol alebo nezažil začiatky spolkového archívu. Prvé materiály sa kopili v období júna-júla 1993 (ešte pre oficiálnym založením) v priestoroch KDMS a CD Klubu, kde sme sa na začiatku stretávali. Po zrušení CD Klubu sa archív presunul na čas ku mne domov, až do obdobia keď sme ho nepreniesli sp.br. Siegfridovi domov. Bolo to tušim okolo roku 1995. U Siegfrida už archív vznikal skôr, naše archívy sme dali iba dokopy.

Rasty

(Visited 17 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *